Ontdek ons ​​Label Rouge-pluimveevlees 2024

Voor van de vakantie van EINDE van jaren smaakvol, Wij JIJ wij stellen voor A breed scala van gevogelte Label Rood, hoog in vol lucht In daar regio van Gers, In Frankrijk.

Wij JIJ laten we geven daar mogelijkheid annuleren jouw volgorde Voor DE 18 december 2024 (door e-mailadres naar commande@laboucherie.be of door telefoon op +32 2 526 16 22). In Dit geval, Wij zal transformeren DE Stijgende Al betaald voor jouw volgorde in Goed aankoop geldig op Alle ONS plaats tijdens A jaar.

Wij JIJ wij stellen voor drie manieren van ontvangen jouw gevogelte:

  • Op het afhaalpunt in onze werkplaatsen (Bolinckxstraat 45, 1070 Anderlecht) - Van 9.00 tot 15.00 uur.
  • Bezorgd buiten Brussel, verzorgd door DPD Fresh op dinsdag en vrijdag
  • Bezorgd door La Boucherie in Brussel en omgeving - Van 9:00 tot 14:00 uur

Ons advies voor hoeveelheden:

Wij adviseren tussen de 350g en 400g per persoon

  • tussen 1,2 kg en 1,5 kg: voor 3 tot 4 personen
  • tussen 1,8 kg en 2 kg: voor 4 tot 5 personen
  • tussen 3,5 kg en 4,5 kg: voor 7 tot 9 personen
  • tussen 4,5 kg en 5,5 kg: voor 9 tot 12/13 personen

Onze kooktips:

Al ons gevogelte wordt rauw verkocht en dient door u zelf te worden bereid.

Wij adviseren om het gerecht in etappes langzaam te garen. Houd er rekening mee dat het bereiden van scharrelpluimvee langer duurt dan het bereiden van pluimvee dat op batterijen wordt gevoerd. Wij adviseren u om de tijd te nemen en de temperatuur niet te verhogen om het gaarproces te versnellen, omdat het gevogelte hierdoor kan uitdrogen.

  • Haal het gevogelte minimaal een uur voor het bereiden uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur rusten.
  • Bestrooi het gevogelte met zout en peper.
  • Verwarm de oven voor op 220°C gedurende 10 tot 15 minuten.
  • Voor de eerste stap: plaats uw gevogelte in de oven op 200°C gedurende 40 minuten (tot 1 uur)
  • Voor de tweede stap: bedek het gevogelte met aluminiumfolie en verlaag de temperatuur naar 180°C. De kooktijd voor deze tweede stap is afhankelijk van het gewicht van uw gevogelte (zie onderstaande tabel)
  • Verwijder de aluminiumfolie aan het einde van de kooktijd, zodat het gerecht een mooie kleur krijgt.

Om te controleren of het gevogelte gaar is, prikt u erin en kijkt u of er helder vleessap uitkomt. Prik ook gaatjes in het hart van het gevogelte en voel of de vulling warm is.

Vergeet niet om het gevogelte regelmatig te bedruipen met het braadvocht en er af en toe een klontje boter op te doen.

De Slagerij - Kooktips voor feestelijk gevogelte

⤞ Deze kooktips zijn slechts algemene richtlijnen. Voor meer specifiek advies raden wij u aan om websites (of kookboeken) te raadplegen over het gevogelte dat u heeft gekozen.