Ga naar inhoud
Product GRATIS bij aankoop van 100€! 🎁
Product GRATIS bij aankoop van 100€! 🎁

Het jachtseizoen is geopend!

Met het nieuwe jachtseizoen voor de deur brengt La Boucherie u het hele seizoen een selectie van het beste Belgische wild uit de Ardennen en Spanje.

De vrijheid en het natuurlijke dieet van deze dieren geven hun vlees een ongeëvenaarde smaak en versheid. Het korte verkoopcircuit, dat de transporttijd beperkt, zorgt ervoor dat het eindproduct van uitzonderlijke kwaliteit is.

Hier vindt u enkele ideeën voor het bereiden en begeleiden van een aantal van het wild dat op onze site wordt aangeboden!

3 tips voor een geslaagde barbecue.

1 - Ree, hinde en hert: hertachtigen op het bord

Het vlees van deze hertachtigen is bijzonder mals en smakelijk. Ze worden het best rosé gegeten, maar de ideale manier om ze te bereiden hangt af van het soort vlees dat je bereidt.

Voor vlees dat gegarandeerd mals is, kun je een marinade bereiden op basis van rode wijn, olijfolie, uien, wortelen, bouquet garni (tijm, laurier, peterselie) en jeneverbessen, en het wild hierin 12 tot 24 uur laten rusten, afhankelijk van de grootte van de stukken.

Om te koken bak je de dijen, filets en braadstukken het liefst in de oven. Civets moeten langzaam gegaard worden in een braadpan met dikke bodem.

2- Konijn: een verfijnde smaak in elke saus

Konijnenvlees is mager wit vlees, rijk aan eiwitten, ijzer en B-vitamines. Deze eigenschappen maken het een uitstekende bondgenoot voor de gezondheid, vooral als onderdeel van een dieet of als onderdeel van het dieet van een sporter.

Naast de interessante voedingseigenschappen heeft konijnenvlees het voordeel dat het geschikt is voor een breed scala aan bereidingswijzen: gebakken in de oven, in een stoofschotel, gegrild, gestoomd, gebakken in de pan, etc. Een indicatie voor de bereidingstijd: het vlees is gaar als het loskomt van de botten.

Wat betreft het bereiden van konijn, het is net zo lekker op zichzelf als in een saus, en het gaat heel goed samen met een breed scala aan ingrediënten. Dus laat je inspireren, afhankelijk van wat je lekker vindt en hoeveel tijd je hebt!

Vloeistoffout (secties/pf-2abc5b0d regel 120): productvorm moet een product krijgen

Zoals je ziet zijn er veel manieren om wild te bereiden.
Kies er seizoensgroenten bij en je bent klaar! Eet smakelijk...