Veelgestelde vragen - FAQ
Facturen voor je bestellingen kunnen worden geraadpleegd in je klantenruimte onder het kopje "Bestellingen", waarbij elke regel overeenkomt met een andere bestelling. Houd er rekening mee dat facturen alleen worden gegenereerd wanneer de bestellingen worden verzonden.
Elke keer dat je een aankoop doet op de website, verdien je punten. Punten worden gebruikt om korting te krijgen op toekomstige bestellingen. 100 punten staan voor €1.
Het loyaliteitsprogramma zal beschikbaar zijn vanaf september 2023.
Je bestelling wordt klaargemaakt op de dag dat het pakket wordt verzonden, d.w.z. de dag voor je levering. Bij grote vraag kan de levering echter de dag voor verzending beginnen.
Al onze vleeswaren zijn vacuüm verpakt of verpakt in een aangepaste atmosfeer voor een betere bewaring, minder blootstelling aan temperatuurschommelingen en een betere bewaring in je koelkast. Het aantal stuks per vacuümverpakking staat vermeld op elke productpagina.
Vacuümverpakt vlees is van nature donkerder van kleur dan vers vlees.
Vacuümverpakt vlees heeft ook een sterkere geur dan ander vlees.
Dit verschil heeft te maken met de concentratie van aroma's tijdens het proces, dus maak je geen zorgen, de geur verdwijnt na een half uur tot een uur.
Het witte papier beschermt de botten. Dit voorkomt dat de vacuümzak wordt doorprikt.
Je kunt je vlees in de vacuümverpakking in de koelkast bewaren. Of leg het in de vriezer.
Al onze producten zijn vers en kunnen in de koelkast bewaard worden. We raden je aan om ze in de vriezer te bewaren als je ze niet binnen 3 dagen na ontvangst van je bestelling gebruikt.
Vacuüm verpakt voor 3 tot 10 dagen, afhankelijk van de datum op het productlabel. Al onze producten zijn vers en kunnen in de koelkast bewaard worden. We raden je aan om ze in de vriezer te bewaren als je ze niet binnen 3 dagen na ontvangst van je bestelling gebruikt.
Op elke vacuümverpakte vleesverpakking die je ontvangt, staan twee houdbaarheidsdata: een houdbaarheidsdatum in de koelkast en een diepvries houdbaarheidsdatum. Deze houdbaarheidsdata zijn vastgesteld op basis van laboratoriumanalyses, dus het is belangrijk dat je ze weet zodra je je artikelen ontvangt.
Sommige producten, zoals gehakt, hebben een kortere houdbaarheidsdatum.
Je kunt onze vleeswaren ook invriezen en het product zo lang bewaren als je zelf wilt.
Voor de beste ervaring raden we je echter aan om vlees niet langer dan 6 maanden in te vriezen en het geleidelijk te ontdooien (d.w.z. ongeveer 24 uur van tevoren, buiten de verpakking in de koelkast).
Al het "rauwe" vlees wordt vacuüm verpakt of in een aangepaste atmosfeer. Dankzij dit proces kan het vlees langer bewaard worden met behoud van smaak en voedingswaarde.
Het belangrijkste bij vlees is het behoud van de koudeketen. Dit betekent dat elk stuk vlees constant moet worden opgeslagen in een ruimte waar de temperatuur tussen 0 en 4°C ligt. Daarom wordt het verwerkt en opgeslagen in laboratoria en koelruimtes die speciaal voor dit doel zijn uitgerust.
De levering vindt dan plaats in een gekoelde omgeving om optimale versheid te garanderen.
Als je ervoor kiest om je bestelling te laten afleveren bij een relaispunt, is elke verkoper uitgerust met een koelruimte of koelkast om ervoor te zorgen dat de cruciale temperatuur tussen 0 en 4°C wordt gehouden.
De vacuümzak blijft werken als een echte "barrière". Het vertraagt de oxidatie van het vlees en de ontwikkeling van bacteriën, dus we raden je aan om je vlees zo lang mogelijk in de luchtdichte zak te laten.
Als je je vlees wilt invriezen, kun je de vacuümverpakking rechtstreeks in de vriezer schuiven. Het zal een zeer goede barrière vormen tegen de vorst die voedsel bederft.
We raden aan om het vlees ongeveer 30 minuten tot 1 uur voor het koken uit de vacuümzak te halen. Dit geeft het vlees de tijd om weer zuurstof op te nemen en zijn natuurlijke kleur terug te krijgen.
Goed om te weten: als je bij het openen van het zakje een ietwat "sterke" geur ruikt, geen paniek, dat is heel normaal! Vacuümverpakkingen hebben de neiging om geuren te concentreren tijdens het sealen. Ze ontsnappen dan plotseling als je de verpakking opent.
Absoluut! Aangezien al onze vleeswaren vers zijn, kunnen ze worden ingevroren. We raden aan om ze in de originele verpakking in te vriezen.
Waarschuwing: het is aan te raden om dit zo snel mogelijk te doen. Er is geen magie bij het invriezen, dus als een vlees in de koelkast over de houdbaarheidsdatum heen is, heeft het geen zin om het in te vriezen.
Al het vlees wordt met de hand bereid door onze slagers in La Boucherie in België. Dit werk vereist jarenlange training en een goed gevoel voor precisie. Stel je voor dat je een stuk vlees van 6 kg in biefstukjes van 150 g moet snijden, dan heb je een scherp oog en een precieze touch nodig!
Elk stuk vlees wordt verwerkt in gekoelde laboratoria waar de geldende gezondheidsnormen worden gerespecteerd en regelmatig in het laboratorium worden gemeten.
De producten gaan dan naar het logistieke team om verpakt te worden in zakken of verpakkingen die speciaal ontworpen zijn voor vacuümverpakking. Nadat ze door de vacuümmachine zijn gegaan, worden het traceerbaarheidsetiket en het etiket met de naam van het stuk en kooktips toegevoegd.
Voor de beste smaak en een perfecte bereiding (rauw maar door en door warm) raden we aan om het vlees 2 uur voor bereiding uit de verpakking te halen en op kamertemperatuur te laten komen.
Vlees zonder been om te grillen of te braden: 150 tot 200 g per persoon
Vlees zonder been om te sudderen: 200 tot 300 g per persoon
Vlees met bot om te grillen of te bakken: 300g tot 400g per persoon
Vlees op het bot om te sudderen 350g tot 450g per persoon
Vlees zonder been om te grillen of te braden: 100g tot 150g per persoon.
Vlees zonder been om te sudderen: 150 tot 200 g per persoon.
Vlees met bot om te grillen of te bakken: 150g tot 250g per persoon.
Vlees met botten om te sudderen: 200 tot 300 g per persoon
Ribbetjes: Om je runderribbetjes te bereiden, haal je ze 30 minuten van tevoren uit de koelkast.Vergeet niet om ze naar smaak te kruiden.Als je ze blauw wilt bakken, kook je ze 8 tot 10 minuten.Voor rare, kook je ze 12 tot 13 minuten.Voor medium rare, kook je ze 16 minuten.
Braden: Om je rosbief goed gaar te krijgen, zet je hem 12 tot 15 minuten in de oven op 220 graden. De kerntemperatuur moet 50-55 graden zijn.
Entrecote: Om je entrecote te bereiden, kun je deze, afhankelijk van je voorkeur, 5 tot 10 minuten op de barbecue of a la plancha bereiden.
Entrecote: Reken voor entrecote 1 tot 3 minuten kooktijd per kant, afhankelijk van de dikte.
Braadstuk: Bak je braadstuk 25 minuten in de oven op 180 graden, de kerntemperatuur moet 60 graden zijn.
Karbonades: Bak 3 tot 4 minuten per kant
Lamsbout: Kook je lamsbout in 30 minuten per kilo op 220°C. Vergeet niet om je lamsbout altijd goed te bedruipen.
Entrecote: Reken voor entrecote 1 tot 3 minuten kooktijd per kant, afhankelijk van de dikte.
Varkensvlees wordt het best gegeten als het nauwelijks rosé of medium-rare is, dus niet rauw, rosé of overgaar.
Voor een ideale garing laat je je vlees tussen de 4 en 6 minuten garen.
Voor braadstukken schroei je het vlees 2 tot 3 minuten dicht in een beetje vet en plaats je het vervolgens 20 tot 30 minuten in een gemiddelde oven op 160 graden.
Braadstuk: Om je braadstuk te garen, plaats je het 20 tot 25 minuten in de oven op 160 graden. De kerntemperatuur moet 60 graden zijn voor een roze garing.
Ribbetjes: Schroei je ribbetjes op een hoge temperatuur met een beetje vet gedurende 12 tot 15 minuten.
Koteletjes: Bak je koteletjes 4 tot 6 minuten in een hete pan met een beetje vet.
Om ecologische redenen voegen we niet in elke verpakking kookinstructies toe.
We hebben echter wel een YouTube-kanaal waar we kooktips geven.
Het vlees dat op de site te koop wordt aangeboden is allergeenvrij.
Bereide producten kunnen allergenen bevatten in hun samenstelling, op het productblad. We raden je aan om bij twijfel contact met ons op te nemen.
Als een van de producten die je hebt ontvangen niet meer vacuümverpakt is, maak je dan geen zorgen.
Je product kan nog steeds geconsumeerd worden, maar de houdbaarheidsdatum wordt 2 tot 3 dagen korter.
Als je denkt dat een van de producten die je hebt ontvangen ongeschikt is voor consumptie, stuur dan een e-mail met foto's naar qualite@laboucherie.be.
Als je een stuk vlees hebt ontvangen maar het voldoet niet aan je verwachtingen of aan de beschrijving op de site, dan moet je ons een e-mail sturen met foto's van het product. Zonder foto's kan de klacht niet in behandeling worden genomen.
Je pakket wordt vervoerd door DPDFRESH of La Boucherie, de veiligste en meest efficiënte oplossingen voor temperatuurgecontroleerde levering van levensmiddelen aan particulieren.
De temperatuur van je pakket wordt tijdens de bezorging gecontroleerd om maximale versheid te garanderen.
Van onze slagerij naar DPDFRESH, waar je pakket wordt afgeleverd, wordt het per gekoelde vrachtwagen of per vliegtuig naar Corsica vervoerd, en vervolgens van het filiaal naar de bestemming van jouw keuze per gekoelde vrachtwagen of vrachtwagen met koelboxen.
De leveringen gebeuren met koelwagens of met vrachtwagens met koelers. Hierdoor blijft de temperatuur van je pakket altijd behouden.
We bieden levering aan huis per koelwagen van al onze online verkochte producten.
Er zijn twee bezorgdiensten beschikbaar:
Levering door ons in Brussel en omgeving (op de hier aangegeven tijden)
Levering door DPDFRESH voor de rest van België (je ontvangt een leveringsbevestiging op de ochtend van de geselecteerde leveringsdag, samen met het tijdstip waarop je geleverd wordt)".
Als je niet aanwezig bent wanneer de bezorger aankomt, ondanks dat je bezorginstructies hebt ontvangen, kun je vragen om je pakket de volgende dag te laten bezorgen.
DPDFRESH is gemachtigd om 24 uur na de door jou gekozen datum te leveren. Als je levering meer dan deze tijd vertraagd is, heb je verschillende opties.
Je kunt ervoor kiezen om de levering van je pakket te plannen op de datum van je keuze, of je kunt contact opnemen met onze klantenservice om een oplossing te vinden.
Levering in zone 1 Brussel en omgeving (uitgevoerd door onze leveringsdienst) - €11 Gratis levering voor aankopen van €100 of meer MAANDAG TOT VRIJDAG - 09:00 tot 14:00 DINSDAG & VRIJDAG - 17:00 tot 21:00 2.
Levering in zone 2 : GROEN (uitgevoerd door DPD FRESH) - €17 Gratis bezorging voor aankopen van €150 of meer DINSDAG TOT ZATERDAG - 08:00 tot 22:00 3.
Levering in zone 3 RED (geleverd door DPD FRESH) - €17
Gratis bezorging bij aankoop van €100-150 of meer DINSDAG EN VRIJDAG - 08:00 tot 22:00
Waarom is thuisbezorging zo duur?
Het vervoeren van voedsel dat koud moet worden bewaard is duur. Om eerlijk te zijn kost het ons veel meer dan €11 of €17. We hebben er gewoon voor gekozen om een deel van de kosten te dekken, zodat jij van je La Boucherie-vlees kunt genieten.
Het vlees wordt 's ochtends vroeg zorgvuldig versneden door onze slagers. Daarna worden ze vacuüm verpakt en geëtiketteerd voordat ze worden verpakt.
Tot slot haalt onze transporteur, DPDFRESH, je pakket op bij onze werkplaats om het zo snel mogelijk te bezorgen.