Is halal vlees van La Boucherie echt halal?


La Boucherie wil transparant zijn over de halal-certificering van haar producten.

We werken met leveranciers die beschikken over slachthuizen die zijn goedgekeurd voor ritueel slachten en die het islamitische rituele slachtproces tot op de letter volgen.

Daarom zijn al onze producten halal-gecertificeerd door onze leveranciers, die hun eigen offeraars hebben.

 Bovendien, om je gerust te stellen en 100% halal vlees te garanderen, zijn al onze producten gecertificeerd door IMVAA (IMVAA is door de 24 moskeeën in Europa aangesteld om halal certificaten uit te geven voor het slachten van vee).

 

La Boucherie - Halal 2025 certificaat

 

 Laten we beginnen met het verduidelijken van de betekenis van de term "halal": in het Arabisch betekent het woord "halal" "toegestaan, geoorloofd". Dit concept is niet beperkt tot voedsel, maar verwijst naar alles wat niet verboden is door de Sharia of de islamitische wet in termen van levensstijl en islamitische moraal. Simpel gezegd: alles wat niet specifiek verboden is door de islamitische geschriften en hun interpretaties is geoorloofd.


Een van de fundamentele elementen van de moslimcultuur is het verbod op het eten van varkensvlees in welke vorm dan ook.

Om als 'halal' gecertificeerd te worden, moet vlees afkomstig zijn van een dier dat binnen een duidelijk gecodificeerd kader is gestorven. Runderen of gevogelte mogen alleen worden geslacht door een moslim die de naam van Allah aanroept op het moment van slachten. Het is essentieel dat het dier wordt verbloed, omdat bloed in het moslimgeloof niet als 'halal' wordt beschouwd.