Ga naar inhoud
Product GRATIS bij aankoop van 100€! 🎁
Product GRATIS bij aankoop van 100€! 🎁

Onze selectie van runderrassen

Abondance

gemengd ras

De Abondance, oorspronkelijk afkomstig uit de Haute-Savoie, is een ras dat perfect is aangepast aan moeilijke gebieden. Het maakt deel uit van de alpenkudde die op hoogtes van meer dan 2000 meter de bergweiden helpt onderhouden. Dit ras is zeer winterhard en past zich goed aan temperatuurschommelingen aan, en wordt ook zeer gewaardeerd om zijn kalfkracht en lange levensduur.

Het is een gemengd ras en is de oorsprong van veel Appellation d'Origine Contrôlée kazen zoals Reblochon, Abondance en Beaufort.

Abondance komt nu voor in 18 Franse departementen, maar ook in de Zwitserse en Italiaanse Alpen, Egypte, Algerije en Ivoorkust, waar het gekruist wordt met lokale rassen. Meer recent is hij gevonden in bergachtige landen met een moeilijk klimaat, zoals Iran en Jemen.

Angus

vleesras

Oorspronkelijk afkomstig uit Aberdeen, in het noordoosten van Schotland, wordt de Angus (van deze oorspronkelijke naam Aberdeen Angus) nu in alle uithoeken van de wereld gefokt. de wereld. Hij werd meer dan 150 jaar geleden geïntroduceerd in Ierland, waar de fokomstandigheden ideaal zijn. ideale fokomstandigheden.

Dit kalme, winterharde ras past zich perfect aan op Ierse boerderijen, waar ze het grootste deel van hun leven in de open lucht doorbrengen en het hele jaar door voornamelijk met gras worden gevoed. gras gedurende het hele jaar. De Angus heeft weinig aandacht nodig De Angus vraagt weinig aandacht van fokkers, is zeer vruchtbaar en kalft gemakkelijk.
Zijn vermogen om te acclimatiseren is de belangrijkste troef van het ras, en het is om deze reden dat dat Angus-runderen nu bijna overal ter wereld te vinden zijn. de wereld: in de Verenigde Staten, Latijns-Amerika, Zuid-Afrika, op het hele Europese continent, enz.

Het vlees is van nature gemarmerd, bijzonder rood en glanzend. Het is rijk van smaak en heeft een unieke smaak. De optimale fokomstandigheden en de afwezigheid van stress bij deze dieren spelen een belangrijke rol in de vleeskwaliteit

Aubrac

vleesras

De Aubrac vindt zijn oorsprong in de Monts d'Aubrac, een vulkanisch berggebied in het zuiden van het Centraal Massief, in de departementen Aveyron, Cantal, Lozère en Haute-Loire (le Mézenc).

Zijn robuustheid, onafhankelijkheid en winterhardheid zijn zijn belangrijkste troeven. Dit "ecologische" ras heeft weinig arbeid of menselijke tussenkomst nodig. Het legt lange afstanden af in de open lucht, eet het gras van de boerderij en drinkt het water van het land. De Aubrac is een goed bergdier en past zich perfect aan extreme klimatologische omstandigheden aan.

Het ras komt vooral voor in zijn geboortestreek, maar is nu aanwezig in bijna heel Frankrijk. Bovendien exporteert het ras sinds enkele jaren zijn genetisch materiaal in de vorm van sperma of embryo's naar meer dan 15 landen over de hele wereld, waaronder Europa, Rusland, Canada, de Verenigde Staten, Marokko, Nieuw-Zeeland en Chili.

Het vlees is van nature gemarmerd en bijzonder mals. Het vlees smelt op de tong en is kleurrijk, met een uitgesproken smaak die onmiddellijk herkenbaar is.

Zwarte Angus

vleesras

BLACK ANGUS BEEF, A PRODUCT OF EXCEPTION

Black Angus is een rustieke koe en/of os met een zwarte vacht die vleeseters en fijnproevers aanspreekt om zijn finesse en smaak.

Het komt oorspronkelijk uit Schotland en wordt buiten op de grote vlaktes gehouden. Wat het speciaal maakt, is zijn vlees, dat de neiging heeft om heel gemakkelijk vet te worden, en dat alleen op gras!

Op het bord, een uitzonderlijk vlees, royaal gemarmerd met een onvergelijkbare finesse en smaak. Als je goed naar de textuur kijkt, zie je dat het een perfecte balans heeft van vlees en intramusculair vet, een bepalende factor voor zijn kwaliteit. Dit is een doorslaggevende factor voor de kwaliteit.

In de mond is het ten slotte mals met subtiele hazelnootaroma's.

De blonde van Aquitaine

vleesras

Het Blonde d'Aquitaine-ras is het resultaat van een kruising, in de jaren 1960, van drie blonde rundertakken (Garonnais, Quercy, Blonde des Pyrénées) uit het zuidwesten van Frankrijk.

Dit volgzame, winterharde ras past zich zeer goed aan alle klimaten en voeders aan, kalft gemakkelijk en is zeer vruchtbaar. Het wordt ook zeer gewaardeerd door fokkers om zijn moederlijke kwaliteiten en zijn lange levensduur.

De Blonde d'Aquitaine, die bedoeld is voor de vleesproductie, heeft zich steeds verder ontwikkeld dankzij de kwaliteit van zijn vlees en zijn gemakkelijke houderij. Dankzij deze kwaliteiten is de Blonde d'Aquitaine nu te vinden in bijna 25 landen, waaronder Europa, Australië en Noord- en Zuid-Amerika.

Het vlees van de Blonde d'Aquitaine is van de beste kwaliteit, zeer mals en zeer gewaardeerd om zijn fijne textuur en smaak en zijn lage vetgehalte. De Blonde d'Aquitaine is bekroond met het Label Rouge "Boeuf Blond d'Aquitaine".

Charolais

vleesras

Oorspronkelijk afkomstig uit Saône-et-Loire, verspreidde de Charolais zich snel over heel Frankrijk.

Zijn grootste troef is zijn sterke groeicapaciteit. Met zijn rustige temperament past dit vleesras zich gemakkelijk aan alle soorten landbouw aan. Het wordt ook zeer gewaardeerd om zijn moederlijke kwaliteiten en zijn vermogen om af te kalven.

Het wordt beschouwd als een van de beste vleesrassen ter wereld en is te vinden in meer dan 80 Franse departementen en bijna 70 landen over de hele wereld. Het wordt vooral gebruikt om andere rassen te verbeteren.

Het vlees is vermaard en zeer gewaardeerd, en is zeer mals met een fijne marmering die het smaak en sappigheid geeft. Het wordt nu gepromoot door twee Labels Rouges: Charolais Label Rouge en Charolais du Bourbonnais.

Chianina

gemengd ras

De Chianina, een ras afkomstig uit Midden-Italië (Umbrië, Lazio en Toscane), is een van de oudste rassen ter wereld.

Dit imposante runderras was oorspronkelijk een gemengd ras, maar wordt nu vooral gebruikt voor zijn vlees. Het wordt gewaardeerd om zijn vele fokkwaliteiten: het past zich gemakkelijk aan, is zeer resistent tegen ziekten en is een snelle groeier.

Hoewel het nu vooral voorkomt in Toscane en Umbrië, is het ook te vinden in de Verenigde Staten, Canada, Latijns-Amerika en Australië.

Chianina-vlees is van de hoogste kwaliteit en wordt door kenners zeer gewaardeerd om zijn lage vetgehalte en lage cholesterol.

El Macho

vleesras

El Macho is geen ras, maar eerder een selectie van koeien die hoofdzakelijk gekruist zijn tussen de rassen Limousin en Charolais.

Het doel van deze kruising is om mooie, zeer gemarmerde stukken vlees te produceren met een zeer fijne vleesstructuur.

Eenmaal gerijpt hebben deze stukken vlees een zeer waarneembare smaak en malsheid.

Frisona

gemengd ras

Frisona komt oorspronkelijk uit Noord-Europa (Frisia), maar werd vanaf de 19e eeuw geëxporteerd naar andere landen.

Frisona Italiana is afgeleid van Frisona uit Nederland en Noord-Amerika. Het werd voor het eerst geïmporteerd in 1870 en komt voornamelijk voor in Noord-Italië, met name Lombardije en Emilia-Romagna.

Dit gemengde ras wordt in Italië zeer gewaardeerd om de kwaliteit van zijn melk.

Het vlees is kersenrood met een roomwitte buitenkant. Het is mals, aangenaam en smelt in de mond. 

Galloway

vleesras

Dit ras komt oorspronkelijk uit Schotland, meer specifiek uit de provincie Galloway, en is nu te vinden in het noorden van Engeland.

Deze vreedzame, winterharde dieren zijn niet veeleisend en hebben uitstekende moederlijke kwaliteiten. Moeders worden niet van hun kalveren gescheiden en het spenen gebeurt op natuurlijke wijze. Galloways zijn zeer ziektebestendig en leven lang. Dankzij zijn beharing, die hem beschermt tegen de elementen, kan hij zijn dieet reguleren en 's winters minder eten. De Galloway neemt genoegen met de gemiddelde kwaliteit van achtergestelde gebieden, wat hem tot een grote aanwinst maakt, omdat hij helpt het milieu en de kwaliteit van deze gebieden te beschermen.

De Galloway wordt nu gefokt in een aantal landen, waaronder Australië, Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten, Europa en Canada.

Het bordeauxrode vlees is rijk aan Omega 3 en Omega 6 en bevat weinig "slechte vetten". Het is geurig en licht gemarmerd. 

Hereford

vleesras

Hereford komt oorspronkelijk uit het zuidwesten van Engeland, uit het graafschap Herefordshire. Het is nu wijdverspreid in Groot-Brittannië en werd in de 18e eeuw in Ierland geïntroduceerd.

Dit winterharde, volgzame ras is bestand tegen zware klimatologische omstandigheden. Het is gemakkelijk te fokken en wordt meestal buiten gehouden, waar het zich voornamelijk voedt met gras en hooi. Zijn winterhardheid betekent dat fokkers hem vrijwel het hele jaar door buiten kunnen houden. De dieren worden over het algemeen gefokt op kleine boerderijen waar traditionele opfokomstandigheden worden toegepast. Zijn moederlijke kwaliteiten worden ook zeer gewaardeerd, want hij kalft zonder problemen en is een goede melkproducent, waardoor zijn kalveren in goede omstandigheden snel kunnen groeien.

De Hereford is een van de meest verspreide rassen ter wereld: het komt voor in de Verenigde Staten, Europa, Zuid-Afrika, Australië en zowat overal in Centraal- en Zuid-Amerika.

Dit atypische topvlees heeft een uitgesproken smaak, is gemarmerd en van zeer hoge kwaliteit. Het vlees is mals, fijnkorrelig en smakelijk dankzij de 100% natuurlijke voeding van de Hereford. 

Holstein

gemengd ras

Holsteins zijn een erkend runderras dat nu over de hele wereld voorkomt. Het komt oorspronkelijk uit Friesland (een regio in Nederland) en behoort tot de tak van runderrassen uit de Noordzeekust.

Het is een gemengd ras dat al snel werd geselecteerd voor de export dankzij zijn kwaliteitsvlees.

La Boucherie heeft ervoor gekozen om Holsteins uit Nederland te halen. Deze Holstein produceert vlees dat smakelijk en mals is, doorregen en goed gemarmerd dankzij het voer, dat voornamelijk bestaat uit vette kustgrassen. 

Limousine

vleesras

Dit grote runderras is ontstaan in het Centraal Massief, in de regio Limousin, hoewel het nu in verschillende regio's van Frankrijk voorkomt.

Dit winterharde ras kan zijn eigen kalveren grootbrengen. Het wordt zeer gewaardeerd om zijn moederlijke kwaliteiten en het gemak waarmee het kalft.

De Limousin is een van de Franse runderrassen die naam hebben gemaakt in het buitenland. Het wordt momenteel aangetroffen in meer dan 80 landen, in alle klimaten.

Zijn vlees is wereldberoemd. Het heeft opmerkelijke smaakkwaliteiten, met een zeer fijne textuur die het zeer mals maakt. Het is licht gemarmerd zonder vet te zijn. Er zijn drie Labels Rouges: Bœuf de Bazas, Bœuf de Chalosse en Blason Prestige.

Montbéliarde

gemengd ras

De Montbéliarde, oorspronkelijk afkomstig uit de Franche-Comté, behoort tot het ras "Pie Rouge Simmental".

Dit gemengde ras, dat verantwoordelijk is voor heerlijke Franse kazen als Comté, Morbier en Saint-Nectaire, wordt gewaardeerd om zijn kaasmakende kwaliteiten en zijn talrijke slagerijkwaliteiten. Dit winterharde, vruchtbare ras groeit snel. Het wordt vooral gewaardeerd om zijn lange levensduur.

De Montbéliarde komt tegenwoordig overal in Frankrijk voor, maar wordt ook over de hele wereld geëxporteerd, met name naar Europa, Afrika, het Midden-Oosten, Zuid- en Noord-Amerika (vooral voor zijn kaaskwaliteiten).

Zijn vlees, dat vaak geprezen wordt om zijn kwaliteit, wordt gewaardeerd door de consument, vooral om zijn smaak en goede prijs-kwaliteitverhouding.

Morucha

vleesras

De Morucha, oorspronkelijk afkomstig uit de regio Salamanca, is lange tijd gefokt voor trekwerk, maar wordt nu gebruikt voor de vleesproductie.

Dit geharde, levendige ras is winterhard en past zich uitstekend aan aan de klimatologische omstandigheden van de "dehesa extremena", het mediterrane onderbegrazingsgebied in het westen van Spanje. De Morucha wordt ook gewaardeerd om zijn maternale kwaliteiten: het is vruchtbaar, zorgt zeer goed voor zijn kalf en leeft een lang leven.

Tegenwoordig komt dit ras voor in verschillende gebieden van Spanje: in de provincies Caceres, Valladolid, Zamora, Ávila, Badajoz, Salamanca, Madrid, enz.

Het vlees is ongelooflijk mals en fijn gemarmerd. De textuur en smaak zijn te danken aan de verscheidenheid van de lokale flora en de regelmatige beweging die de dieren nemen om zich te voeden. 

Parthenaise

vleesras

De Parthenaise is een van de oudste runderrassen van Frankrijk. Het is ontstaan in Parthenay, in het departement Deux-Sèvres.

Dit middelgrote vleesras is volgzaam en zeer vruchtbaar. Het is gemakkelijk op te fokken en kan goed kalven. Het wordt vooral gebruikt voor de productie van stieren en jonge koeien met uitstekende vleeskwaliteiten.

De grootste Franse kuddes bevinden zich in de regio's Pays de la Loire en Poitou-Charentes. Het wordt echter ook aangetroffen in Angelsaksische landen, Canada en de Verenigde Staten.

Dit eersteklas vlees is goedgekeurd door kenners: met zijn fijne vezels en strakke marmering wordt dit uiterst malse vlees vooral gewaardeerd om de rijkdom van de gegrilde stukken.

Piemonte

vleesras

Een runderras afkomstig uit Piemonte in Italië.

De Piemontees is een gemengd ras, maar wordt voornamelijk gefokt voor zijn vlees. Het is een zeer volgzaam ras, dat erg gewaardeerd wordt om zijn gemakkelijke afkalven en moederlijke kwaliteiten. De dieren worden vaak buiten of half buiten gehouden. De belangrijkste producten van dit ras zijn vaarzen (geslacht tussen 14 en 16 maanden) en "vitellone" (jonge mannetjes geslacht tussen 15 en 18 maanden).

Het ras wordt nu geëxporteerd als raszuiver ras of voor kruisingen naar landen als de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Argentinië, Brazilië en Marokko.

Het vlees staat bekend om zijn malsheid en lage cholesterol- en vetgehalte en is rijk aan ijzer en antioxidanten.

Vlaanderen rood

gemengd ras

De Rouge de Flandres behoort tot het Baltic Red-ras, niet te verwarren met de Rouge Flamande Française, die in Frankrijk wordt gefokt.

De Rouge de Flandres wordt in de open lucht gefokt en voedt zich met gras zolang het klimaat het toelaat.

Het vlees wordt zeer gewaardeerd door toprestaurateurs om zijn uitgesproken smaak, malsheid en marmering.

Rubia Gallega

vleesras

De Rubia Gallega komt oorspronkelijk uit Galicië en is een ras dat al tientallen jaren in Spanje is ingeburgerd.

Dit volgzame, winterharde ras profiteert van de kenmerken van de Galicische regio: het voedt zich het hele jaar door voornamelijk met gras, zeeplanten en klaver. Het wordt ook gewaardeerd om zijn gemakkelijke afkalven en lange levensduur.

De Rubia Gallega komt nu voor in India, Portugal, Brazilië, Colombia en Venezuela.

Zijn malse, gemarmerde vlees wordt erkend als een van de beste ter wereld, met een licht zoute, kruidige smaak.  

Salers

gemengd ras

Dit gemengde Franse runderras komt oorspronkelijk uit het Centraal Massief in Frankrijk.

Het staat bekend om zijn winterharde kwaliteiten en kan gemakkelijk grazen op berghellingen ondanks grote temperatuurschommelingen. Het is ook gewild om zijn fokgemak, moederlijke kwaliteiten en vruchtbaarheid. Een groot voordeel van de Salers is zijn vermogen om zijn lichaamsreserves te mobiliseren in tijden van voedselschaarste om zijn kalf te kunnen blijven voeden.

Vandaag is het ras te vinden in 85 departementen in Frankrijk en in landen op 5 continenten, vooral in extensieve landbouwgebieden (Noord-Amerika, Australië, Oost-Europa).

Het vlees van Salers is smakelijk en heeft een sterke, intense smaak. Het heeft een kenmerkende donkerrode kleur met goed verdeelde parelwitte marmering. Het is zeer sappig vlees met een korreligheid die bijzonder gewaardeerd wordt door alle vleesliefhebbers. Salers vlees is herkenbaar aan het rode Salers label, het officiële teken van kwaliteit. 

Salers/Angus

Vleesras

"Mijn naam is Samuel Fouilliard en ik werk samen met mijn broer op een boerderij in een kleine gemeente in het departement Aisne, 100 kilometer ten noorden van Parijs. Op deze familieboerderij fokken we met passie robuuste runderrassen.

We houden onze dieren het liefst in de buitenlucht en voeren ze voornamelijk gras.

Onze koeien brengen bijna hun hele leven buiten in onze weilanden door, waar ze zich uitsluitend voeden met wat de weilanden te bieden hebben, namelijk gras!

De boerderij produceert ook bieten, wat een ideaal aanvullend diervoeder is.

We fokken voornamelijk Salers en Angus runderen, die we kruisen tot Salers/Angus (Salangus) runderen die prachtig gemarmerd vlees geven, een fijne nerf en een heerlijke malsheid."

Scottona

vleesras

Scottona is geen runderras in de strikte zin van het woord, maar een naam voor een vaars die geslacht wordt vóór 16 maanden en afkomstig is van de beste Italiaanse rassen (Chianina, Piemontees, enz.).

Het vlees is bijzonder delicaat en smakelijk. Het is fijn gemarmerd en uiterst mals. 

Simmental

gemengd ras

De Simmental is een gemengd ras van Zwitserse oorsprong, afstammend van de Simmental in het Berner Oberland.

Het is een gerenommeerd ras dat nu in heel Europa en Amerika wordt gefokt. Het wordt zeer gewaardeerd om zijn vlees, maar ook om zijn melkkwaliteiten. Het draagt in het bijzonder bij aan de ontwikkeling van nieuwe kruisingen. Het is een zeer goede wandelaar en past zich perfect aan aan hooggelegen weiden.

La Boucherie heeft gekozen voor de Simmental die gefokt is in Nederland en Oostenrijk, waar de kwaliteiten van het ras bijzonder goed ontwikkeld zijn.

Het vlees is bijzonder vet en smeltend en wordt zeer gewaardeerd in alle uithoeken van de wereld.

Wagyu

Vleesras

Wagyu betekent "Japans rundvlees" en komt oorspronkelijk uit Japan.

Het vlees wordt wereldwijd zeer gewaardeerd en staat bekend om zijn uitzonderlijke smaak, malsheid en uitstekende marmering.

Vanaf de leeftijd van drie maanden wordt dit rund uitsluitend gevoed met granen en moet het voldoen aan Japanse kwaliteitshandvesten om deze benaming te krijgen.

Wagyuvlees is mals en sappig, met boter- en hazelnootsmaken. Het heeft veel marmering en heeft geen vet nodig om te koken.