SELECTEUR VAN UITZONDERLIJK VLEES VAN ANGUS EN SALERS VOOR FIJNPROEVERS
"We zijn gepassioneerd door kwaliteit, verliefd op ons terroir en respecteren onze wortels..."
Mijn naam is Samuel Fouilliard en ik werk samen met mijn broer op een boerderij in een kleine gemeente in het departement Aisne, 100 kilometer ten noorden van Parijs. Op deze familieboerderij fokken we met passie robuuste runderrassen. Het grootste deel van de kudde bestaat uit Angus en Salers, en we kruisen deze twee koeienrassen om 'Salangus' te produceren. We fokken onze dieren het liefst buiten op een dieet dat voornamelijk gebaseerd is op gras. Het Angus-ras produceert gemakkelijk gemarmerd, sappig vlees, terwijl het milieu wordt gerespecteerd.
Grasgevoerde dieren
Voor goed Angus-vlees heb je goed gras nodig en op onze boerderij profiteren de dieren hier optimaal van. We hebben plantaardige begrazing geïntroduceerd vóór de voorjaarsgewassen met klaver en haver, zodat de dieren het hele jaar door maximaal profiteren van hun grasrantsoen. We gaan tot het uiterste en produceren onze eigen bietenpulp, die we gebruiken om onze dieren af te maken, en het dak van de boerderij is bedekt met zonnepanelen.
Angus & Salers
We fokken voornamelijk Salers en Angus, die we kruisen om 'Salangus' te produceren.
Deze charmante kleine zwarte koeien zijn zelfvoorzienend bij het kalven en passen zich aan alle weersomstandigheden aan. Hun gemiddelde gewicht ligt tussen de 500 en 700 kilo.
De "Salangus" geeft mooi gemarmerd vlees, een fijne vleeskorrel en een mooie malsheid.

De producten
- Salangus gerijpt rundergehakt
- Gerijpte Salangus riblap met been
- Gerijpte Salangus runderreepjes
- Salangus rib-eye biefstuk met bot
Halal producten
- Salangus gerijpt rundergehakt
- Gerijpte Salangus riblap met been
- Gerijpte Salangus runderreepjes
- Salangus rib-eye biefstuk met bot
- L-been van gerijpt Salangus rundvlees